Lähde kalaretkelle oppaan kanssa..

Ammattitaitoiset kalastusoppaamme tarjoavat avaimet Ahdin valtakuntaan ohjaamalla veneen vuosien saatossa parhaiksi testatuille ottipaikoille. Hyvä kalusto, monipuoliset ja kalaisat kalavedet sekä luotettavat yhteistyökumppanimme varmistavat sinulle ja ryhmällesi ikimuistoisen kalaretken. Kalaa saa jos sitä pyytää!

..tai omin päin

Vuokraamme mm. soutuveneitä ja pieniä moottoriveneitä 2,3hv -9,9hv. Myymälän puolelta löydät valikoiman kalastustarvikkeita vavoista vieheisiin! Myymälästä voi myös ostaa jäätä ja kalojen jatkojalostuspalveluita (filerointi, savustus, vakumointi). Meillä voi myös suorittaa valtion kalastonhoitomaksun. Kalaluvat eri vesialueille voit ostaa näpärästi verkossa : kalakortti.com


Heittokalaretkillä  käytämme Faster 610 ja Faster Cat veneitä. Veneet ovat täysin varusteltuja kalastukseen ja niissä on hyvin tilaa heittää 4:lle kalastajalle.

Jigi/heittoretkellä. North silver Fish 585. Varusteet: heittokalastus/ jigivarustus, Lowrancen live/viistoluotain, Garmin live-kaikuluotain, heittotasot keulassa ja takana, kiertovesisumput saaliille, keulakone, paukkuliivit ja asut kalastajille

Uisteluretkillä käytämme Beneteau Antares 780 (+ Yamaha 200hv) venettä. Tässä katetussa veneessä viihtyy vaikka koko perhe. Kajuutta on lämmitetty ja sieltä löytyy makuupaikat 2:lle sekä wc. Kalastusvarustukseen kuuluu 16 vapaa, 2x pohjaa seuraavat automaattitakilat, suuret jäälaatikot kaloille, kauko-ohjaus, 3D "fish finder" jne.

Vuokravälineet kalastukseen
Kalastuksen sesongit

Made 20.1. - 28.2.
Kuha 10.6. - 15.9.
Hauki 10.5. - 30.11.
Ahven 1.6. - 30.11.
Lohi ja taimen10.5. - 31.5.. ja 1.9. - 30.11. Rauhoitusaika 1.6.-31.8.
Huom: Rasvaevälliset taimen ja järvilohi ovat rauhoitettuja ympäri vuoden.

Katso pyyntimitat ja rauhoitusajat


Kalastusluvat

Onkimiseen ja pilkkimiseen et tarvitse kalastuslupaa.

Kaikki 18-64 vuotiaat tarvitsevat kalastusluvan, mikäli kalastus tapahtuu muuten kuin onkimalla tai pilkkimällä. Kalastusluvat tulee olla mukana kalastettaessa!

Kalastonhoitomaksu

Valtion kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla ja se on voimassa lähes koko suomessa (poislukien rauhoitetut vesialueet, erillisen aluekohtaisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa.) Oravin ympäristössä sekä kansallispuiston alueella kalastukseen (yhdellä vavalla) riittää pelkkä kalastonhoitomaksu.

Luvan voit ostaa ilman palvelumaksua Eräluvat verkkokaupasta tai Oravin vastaanotosta sekä verkkokaupasta.

Lisää tietoa kalastusluvasta www.eräluvat.fi

 

Uistelijat

Erityisesti uistelijoille tarkoitettuja lupia ovat Haukiveden viehelupa sekä Koloveden viehelupa. Nämä lupa-alueet ovat laajoja ja niillä voit kalastaa perusluvalla 6:lla vavalla + mahdollisuus ostaa luvat jopa 4:lle lisävavalle.Lue lisää:

Haukiveden viehekalastusalue

Koloveden viehekalastusalue

© SaimaaHoliday 2024